Fanny

DSC_3849Jag har alltid varit kreativ, älskar att skapa och se hur något växer från att vara ingenting till att bli något vackert och meningsfullt. Det är därför jag älskar att stå på scen, att få skapa något, forma något, förmedla något, vare sig det är genom sång, dans eller teater – Jag bara älskar det!

Dans var det första, redan som fyraåring började jag dansa och har fortsatt sedan dess och testat på allt från balett till streetdance till bugg, dock är balett och jazz det jag fastnat för mest. Nästa steg var fiol som jag började spela när jag var sex år. Men det jag brinner mest för är sången. Började vid nio års ålder ta sånglektioner och var även då jag var med i min första talangtävling.
Skriva låtar var något jag började med som 14-åring, än en gång kommer min kreativa sida in. Jag är så fascinerad av att man kan få fram exakt det man vill säga på ca tre och halv minut och det är så mycket enklare att säga det med lite musik till.

Sedan jag började skriva låtar har jag hunnit vara över fyra gånger i Nashville och spela på barer och caféer där, bl.a. annat på det legendariska the Bluebird café. Nu senaste gången jag var över där deltog jag i NSAI Spring Training och var även på NSAI’s Song Camp 2015, vilka båda var fantastiskt kul och otroligt lärorikt. Utöver det har jag spelat runt om i Sverige.

Teater är något jag alltid varit intresserad av, men det är först på senare år jag varit mer aktiv inom det. Gick 2013 med i  teaterföreningen teaterstickorna och under våren 2014 var jag med i en uppsättning av Grease som en del av ensemblen och även u.s. för huvudrollen Sandy.

Hösten 2013 fick jag mitt första riktiga låtskrivarjobb då jag blev tillfrågad att skriva Jönköpings pridefestivallåt 2014! Det var en häftig resa, fick träffa många härliga personer och framförallt var det en ära att få det här uppdraget. Låten heter Let the Whole World Know och släpptes på Spotify och iTunes i maj 2014. Den framfördes även under själva festivalen, dels på invigningen och även på paradslutet inför en publik på 7000 personer.

Efter studenten flyttade jag till San Francisco, USA och bodde där i ett år. Där jobbade jag som au pair och även läste teaterkurser på college.

Nu under läsåret 16/17 går jag på Musikteaterskolan i Bjärnum och läser till musikalartist.